Vejce | 6 ks |
Cukr - mletý | 200 g |
Vlažná voda | 6 lžíce |
Olej | 1 lžíce |
Polohrubá mouka | 170 g |
Kakao | 30 g |
Bílá čokoláda | 300 g |
Smetana ke šlehání | 1 ks |
Zakysaná smetana | 400 g |
Želatinový ztužovač | 1 ks |
Voda | 100 ml |
Jahody | |
Pikantní marmeláda | |
Tuk a mouka na vymazání plechu |
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190o C.
Po upečení necháme vychladnout, potom potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.
Čokoládový krém: ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu ( můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme ) a pořádně zamícháme, přidáme smetanu a šlehačku, zamícháme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.