Vejce | 5 ks |
Cukr krupice | 140 g |
Hladká mouka | 100 g |
Solamyl | 40 g |
Kypřící prášek -na špičku nože |
|
Pečící papír |
Měkký tvaroh | 250 g |
Jahody -mražené 250- |
300 g |
Cukr krupice | 150 g |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Želatina - mletá např. Dr.Oetker |
1 ks |
Jahody ,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .