Kaštany

18. duben 2012 | 15.21 |
blog › 
Recepty › 
Kaštany

Kaštany

Obtížné
Skořápky
Hladká mouka 180 g
Moučkový cukr 90 g
Mleté ořechy 70 g
Cukrářský tuk
nebo máslo
140 g
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 špetka
Papírové košíčky  
Krém
Vejce 2 ks
Cukr krystal 80 g
Máslo 100 g
Hera 100 g
Moučkový cukr 100 g
Rum 2 lžíce
Marcipán
Moučkový cukr 320 g
Máslo 80 g
Mléko - sušené 80 g
Bílek
Mandlové aroma  
Potravinářské barvivo  
Zdobení
Krém
jakýkoliv zbylý
 
Kokos
obarvený na zeleno
 
Cukrářská rýže  
Kaštany

Postup přípravy receptu:

Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.

Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.

Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).

Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.

Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.

Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.

Zpět na hlavní stranu blogu

Anketa

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář